Strøtanker

Jeg skulle google frem en artikkel til denne siden, da jeg snublet over et gammelt intervju med meg. Siden jeg ikke skriver dagbok lenger, og heller ikke fyller opp album på album med familiens gjøren og laden, blir gamle artikler, kommentarer og intervjuer for små tidsdokumenter å regne. I intervjuet hadde jeg visst behov for å fortelle at jeg lenge før Desiland ble skrevet, visste at jeg en dag kom til å utgi en roman. Ok, bakgrunen for dette behovet husker jeg godt. En amelder skrev nemlig at Desiland var et bestillingsverk. Ikke bare var det en arrogant antagelse, men også feil. Det stemmer at forlaget ringte meg. Mange forlag ringte og spurte om jeg hadde et manus i skuffen. Da det rette forlaget ringte, svarte jeg ja. For sannheten var at jeg hadde et påbegynt manus. Og selv om de færreste som sitter og skriver på bokmanus får slike telefoner, kan vi være enige i at forlaget ikke akkurat drev med BingoLotto da de ringte. Jeg har tross alt levd av tastingen min i over 13 år nå. Nok om uetterrettelige anmeldere.

Forleden da jeg holdt på med noe helt annet enn å skrive, slo det meg at jeg kanskje burde begynne å blogge. Denne siden har jo stort sett fungert som en liten informasjonsdesk for Desiland, men potensialet er da større. For å sitere Michel de Montaigne noe fritt: «Ambisjoner er ikke en dyd for små mennesker», så det er vel derfor vi trenger å ha dem. Vi vil føle oss større.  Nå gjesper vel bloggeratiet der ute høyt, noen mumler kanskje at dette er gammelt nytt. «Se meg-samfunnet», intimitetstyranniet og blabla. Frankly I don’t give a damn, my dear. Jeg skriver på en superspennende bok, og jeg har lyst til å fortelle dere litt om den i tiden fremover. Derfor kaster jeg gamla i veggen, og blåser liv i denne bloggen.

Jeg gleder meg for øvrig veldig til i morgen. Jeg var ikke gamle jenta da jeg leste Skyskraperengler, og i morgen står jeg på scenen med selveste Tove Nilsen. Hvis du har et bankende hjerte for Oslo, ta en tur til arrangementet Litteraturen i Oslo på Litteraturhuset. I morgen hyller vi den fantastiske byen vår gjennom tekst og musikk.

Alt godt

Mala

Publisert i: Ukategorisert

2 kommentarer om “Strøtanker

  1. Avil sier:

    Velkommen til bloggeverda. Ingen grunn til å unnskulde eller forsvare seg, her er det anarki og spennvidde ingen annan skriftleg plattform i verdshistoria kan vise til. U go girl!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s